21 Haziran 2013 Cuma

Sonografi Nedir ??????????????


sonografi hakkında bilgi


Soru: Sonografi nedir?
Kategorisi: Sağlıklı Yaşam
Hakkında Bilgi: Sonografi, ayrıca ultrason görüntüleme veya ultrason denilen yüksek frekanslı ses dalgaları kullanan vücudun içine görsel görüntü gerçek zamanlı edinin. Görüntü kan ve organ ve doku iç yapısının hareketi gösterir. Geleneksel bir sonogram, ancak muayene bölgenin düz bir sunum gösterecektir üç boyutlu resimleri de mümkün gibi hareket 3-D görüntü show 4-D resimleri, vardır. Resmi bir ultrason veya bir sonogram denir.

Sonografi yol yarasalar, yunuslar yapılır ve balıkçılar sonar kullanır. Ses dalgaları atmosfere girmek, onlar, bir yankı yaratarak nesneleri kapalı çıkma. Ne zaman bu yankılandı dalgalar ölçülür, onlar şekil ve nesnenin hareketini onlar vurdu ortaya çıkarabilir. ultrason, bir dönüştürücü ses dalgaları yayar ve ayrıca kayıt ve dönen dalgalar ölçer. Dönüştürücü cilde, ses dalgaları üreten, preslenmiş ve dalgalar halinde fark ölçme iade ki. Bu hemen muayene olmak iç organların bir görüntü oluşturur.

Doktorlar iyonlaştırıcı radyasyon kullanmadan vücudun içinde incelemek sonografi kullanın. Hasta, şişlik ve enfeksiyon ağrı varsa, bir doktor yaygın bir tanı için ultrason yürütecek. Bir sonogram yararlı kalp bakarak için, kan damarları, diğer organlar arasında gebe hastalarda doğmamış fetuslarda, yumurtalık, uteruses, tiroid bezleri, dalak, böbrek, mesane, pankreas ve safra kesesi,. kalp krizi sonrasında, doktor da kalbe zarar değerlendirmek için ultrasonografi kullanabilir.

Ultrasonlardan da anormal hücre laboratuvar testleri için gövde kaldırılır iğne biyopsisi gibi işlemler yol kullanılır. Bu, özellikle meme biyopsisi ile. orada pıhtılaşması ya da diğer kan akımı tıkanma şüphesi varsa, damar daralması, tümörler veya konjenital malformasyon, doktor ve muayene olasılıkla hasta teşhis bir Doppler ultrason kullanabilir. A Doppler ultrason, boyun, kollar, bacaklar da atar ve toplar damarlardaki yoluyla kan akışını izler ve karın. Doppler sonografi ve üç çeşit renkli Doppler, renkli hızı ve kan damarlarında akış yönünü göstermek için kullandığı, power Doppler, benzer renkli Doppler çalışır, ama daha ayrıntılı, ve spektral Doppler, yeniden biçimlendirmeleri kan akımı grafikleri içine ölçümleri.

Hastanın ultrason getting beklememelisiniz ağrı veya rahatsızlık, dönüştürücü bir yara alan üzerine konuyor sürece. tam niteliği ve prosedür nedenleri bağlı olarak, bir doktor yemek ya da bir süre için içmek, ya da bol su içmeye hiç günlük aktivitelerini değiştirmek değil, hasta isteyebilir. Doktor muhtemelen hastaya yüz yukarı pozisyon ve dönüştürücü alınacaktır sitesinde bir ısınma etkisi üreten net bir jel uygulayın. Jel deri ve dönüştürücü böylece ses dalgaları gibi doğru mümkün olduğunca ölçülebilir arasında hava cepleri şansını en aza indirmek için uygulanır. İşlem sonrası cilt jeli temiz, hiçbir rahatsızlık ve deneyimli olmalı Hasta normal faaliyetlerine devam ettirebilirsiniz sildi olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder