19 Haziran 2013 Çarşamba

Kırkkilit bitkisinin faydaları nelerdir?


Kırkkilit bitkisinin faydaları nelerdir?

Kırkkilit bitkisinin faydaları nelerdir?
Kırkkilit bitkisinin faydaları hakkında bilgilenmek isteyen ve kırkkilit bitkisinin hangi hastalıklara iyi gelip nasıl kullanıldığını öğrenmek isteyenlere için, doğanın sunmuş olduğu bu mucizevi bitkisi hakkında detaylı bilgi vermek istedik. Kırkkilit bitkisi birçok rahatsızlığın tedavi edilmezi ve sağlık sorunlarının önüne geçilmesi için uzun bir dönemdir kullanılan şifalı bitkiler arasındadır. Gelin hep birlikte kırkkilit bitkisinin özelliklerini tanıyalım ve hangi rahatsızlıkların tedavi edip önlediğini öğrenelim.
Kırkkilit otu faydaları
Kırkkilit bitkisi başta mesane ve böbrek rahatsızlıkları olmak üzere mütenevvi hastalıkların tedavi edilmesine olanak sağlamaktadır. Bilhassa da um ve taş gibi sıkıntılarla karşı karşıya kalanlar, kırkkilit bitkisi kullanarak bu sorunlarına doğal çözüm bulabilirler. Mesane ve böbrek taşları ile böbrek kumunun tedavisi için kırkkilit bitkisi çayı içelebilir ya da sıcak banyosu yapılır. Ancak dikkat edilmesi gereken şey, kırkkilit bitkisi çayı içildikten sonra mümkün mertebe idrarı tutmaktır.
Kırkkilit bitkisi çayı basur kanamalarına da çok iyi gelmektedir. Kanama durdurucu özelliği bulunan kırkkilit bitkisi vücuttaki ödemleri de atar. Kırkkilit bitkisi günde 5-6 bardak çayı hazırlanarak yavaş yavaş içilebilir. Kırkkilit bitkisi kanı temizler, damar sertliğine iyi gelir, unutkanlık problemini ortadan kaldırır. Bunların yanı sıra banyoda saç yıkama suyuna eklenirse, kırkkilit otu saç diplerini güçlendirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder