19 Haziran 2013 Çarşamba

Brüksel lahanasının faydaları nelerdir?


Brüksel lahanasının faydaları nelerdir?

Brüksel lahanasının faydaları nelerdir?
Kış sebzeleri arasından yer alan brüksel lahanası, turpgiller familyasından olan bir sebzedir ve mütenevvi hastalıkların görülme etkisini azaltıp, var olan rahatsızlıklarında kısa sürede geçmesine muavenet eder. Anavatanı kesin olarak bilinmeyen brüksel lahanası, yaygın olarak ABD ve Avrupa ülkelerinde sıklıkla yetiştirilmekte olup, faydaları ile sağlığımızı önemli derece de etkilemektedir.
Bruksel lahanasının faydaları
Bizim ülkemizde henüz çok kişi tarafından bilinmese de, brüksel lahanası başta gebe olan kadınlar olmak üzere, herkes tarafından düzenli ve yeterli miktarda kullanılmalıdır. Bürüksel lahanasını ister çorba olarak tüketin, isterseniz de et yemeklerinin yanına haşlayıp servis edin. Brüksel lahanasının özellikle küçük boyda olanları daha kullanışlı olduğu için, brüksel lahanası alırken küçüklerinden seçmeye de dikkat edin.
Brüksel lahanasının ihtiva ettiği C, A ve E vitaminleri sağlığınızın için ne kadar yararlı olduğunun kanıtıdır. Brüksel lahanasının diğer besin değerlerine değinecek olursak, bunlar; 42 kalori; 4,2 gr. protein; 6,4 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 4 gr. lif; 72 mgr. fosfor; 32 mgr. kalsiyum; 450 mgr. potasyum: 1,1 mgr. demir: 115 mgr ve folik asit.

Brüksel lahanasının yararları


  • Karaciğer, mide ve kalınbağırsak kanserine yakalanma riskini azaltır.
  • Kalp hastalıklarına yakalanmayı önler.
  • Kalp krizi riskini en aza indirir.
  • Gebelik döneminde tüketildiği zaman doğacak çocuğun zekasını geliştirir.
  • Hipertansiyonu düşürür ve tansiyonun dengede kalmasını sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder